Bolloré Bluesummer
Keert de Citroën Mehari terug als elektrische auto? Wel een beetje, de Bolloré Bluesummer is een elektrische open auto die dankzij een samenwerking met PSA gebouwd en verkocht gaat worden door PSA.

Bolloré kennen we vooral van de Bluecar, een kleine elektrische stadsauto die in diverse Franse steden wordt ingezet als deelauto. Eerder kondigde het kleine merk aan samen met Renault elektrische auto’s te gaan bouwen, maar vandaag komt het bericht dat Bolloré in zee gaat met grote concurrent PSA.

PSA gaat namelijk de Bluesummer bouwen en verkopen via haar kanalen. Er kunnen maximaal 15 exemplaren per dag gebouwd worden, waarmee de jaarproductie op max. 3500 exemplaren komt. Het is niet duidelijk of de auto verkocht gaat worden als Bolloré, of dat Peugeot, dan wel Citroën haar eigen logo’s en typeplaatjes op de Bluesummer gaat plakken.

In dat geval opteren we voor dat laatste. De open elektrische auto, die een bereik heeft van zo’n 200 kilometer, heeft namelijk wel iets weg van de Mehari. Deze plastic ‘fun-auto’ was gebaseerd op techniek van de 2CV, maar had een eenvoudige kunststof carrosserie. Of de auto alleen in Frankrijk te koop zal zijn, of dat hij hier ook via de Peugeot/Citroën-dealer verkocht gaat worden, is nog even afwachten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.