Peugeot 3008
Want als het over de zelfrijdende auto gaat wil geen fabrikant achterblijven.

Of de bestuurders staan te springen om autonoom te rijden en het stuur uit handen te geven, zal wel lange tijd een twistpunt blijven. Feit is dat alle autofabrikanten en verschillende computergiganten er mee bezig zijn en dat een meer of mindere mate van autonomie in de toekomst onvermijdelijk lijkt te zijn. Daarbij nemen zaken als een adaptieve cruise control of lane assist de bestuurder nu ook al het nodige werk uit handen.

Het autoconcern PSA, dat de merken Peugeot, Citro├źn en DS voert en sinds kort ook eigenaar is van Opel, heeft bekend gemaakt te gaan testen met zelfrijdende auto’s. Meer specifiek met de auto van het jaar, de Peugeot 3008. Dat doen ze in amenwerking met nuTomy, marktleider op het gebied van softwre voor autonoom rijdende auto’s. Het wordt nu zaak om software en hardware soepel samen te laten werken en de auto’s onopgemerkt door de straten te laten rijden.

Dat zijn in dit geval de straten van Singapore. Die plaats is als testlocatie uitgekozen, ook omdat Singapore zoekt naar manieren om de straten zo effici├źnt mogelijk te gebruiken. Misschien is het ook geen toeval dat uitgerekend die plaats de bijnaam Lion City draagt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.