Tesla Model 3 in basistrim
Wordt dat dé leasetopper en tegen welke prijs mag dat zijn?

In Amerika ligt de prijs van de goedkoopste Tesla op $ 35.000, maar wat het in euro’s wordt is afwachten. Over leasetarieven wordt eveneens in het duister getast. Het goede nieuws is dat kort na de officiële aankondiging van de Tesla Model 3 Standard de productie ook daadwerkelijk van start is gegaan. De auto met het kleinste accupakket aller Tesla’s heeft nog altijd de beschikking over een zeer acceptabele 50 kWh. Dat is zomaar dubbel zoveel capaciteit als de BMW i3 bij introductie had, om maar eens wat te noemen.

De eerste 550 exemplaren van de Model 3 Standard zijn inmiddels van de band gerold en staan klaar om verscheept te worden. Paradoxaal genoeg meldde Elon Musk eerder nog dat het meerdere maanden zou vergen voordat de productie van deze uitvoering op gang zou komen. Dat lijkt nu wel mee te vallen. Om de productie niet nodeloos complex te maken lijkt het erop dat de capaciteit van de het accupakket softwarematig wordt gelimiteerd, waardoor na aanschaf rijbereik kan worden bijgekocht.

De Tesla Model 3 Standard zou dankzij het unieke bijtellingsstelsel wel eens kunnen uitgroeien tot de populairste uitvoering. Ook kan de auto het de toch zeer sterke concurrentie uit Korea lastig maken, Tesla is onovertroffen op het gebied van opladen. Bij de publieke laadpaal kan in alle gevallen snel worden geladen en het Supercharger-netwerk dijt alsmaar uit. Klein nadeel. De Tesla Model 3 maakt gebruik van de CCS-standaard voor snelladen, terwijl de Superchargers daarvoor nog (op ijltempo) geschikt moeten worden gemaakt.

Gezien de recente en nogal forse prijsdalingen van Tesla is blijft het overigens afwachten of het prijsverloop niet grillig blijft. (Via: electrek.co)

Beeld: Tesla Model 3 in basistrim, zoals die vandaag de dag verkrijgbaar is in Nederland, door @vbarchetta op Autojunk.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.