Fisker Karma
Langzaam maar zeker weten we steeds meer over de herintroductie van de Fisker Karma. Hoewel nog niet erg specifiek, weten we nu ongeveer wanneer we de plug-in kolos weer gaan terugzien.

Even een snelle recap: In 2008 trok Fisker het doek van de Karma. Een plug-in hybride met een viercilinder turbomotor van GM, die niet mechanisch met de wielen was verbonden en dus enkel dient om middels een generator elektriciteit op te wekken. Oorspronkelijk moest de Karma al in 2009 in productie gaan, maar door diverse tegenslagen werd dat uiteindelijk pas 2011. In november 2012 kwam de productie al weer ten einde en een jaar later ging Fisker definitief failliet.

Begin 2014 kondigt het Chinese Wanxiang, die dan via een veiling eigenaar is geworden van de autofabriek, de productie van de Karma te willen hervatten. Onder de naam Elux Karma moet de auto met de nodige verbeteringen weer in productie gaan. Wanneer was tot op heden niet duidelijk, maar dankzij een interview van PR-managaer Jim Taylor met The Orange County Register, weten we nu dat het merk mikt op een herintroductie in het midden van 2016.

Wanneer de auto weer in productie gaat, moet er een prijskaartje aanhangen van circa 135.000 dollar. En dat is fors, de volledig elektrische Tesla Model S P85D is een stuk sneller, ruimer én 30.000 dollar goedkoper. Wel is de Model S wat minder extreem vormgegeven dan de Fisker, maar of dat opweegt tegen de minpunten? Over de wijzigingen die Wanxiang belooft door te voeren, is tot op heden nog niks bekend. Wel werd er gratis onderhoud en in sommige gevallen ook gratis onderdelen beloofd aan huidige Karma-rijders.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“En als je dat niet gelooft vertellen we je wel iets anders…”

Van mij hoeft t niet, heeft alsnog verbrandingsmotor aan boord.

Imposant ding maar met de genoemde prijs niet levensvatbaar denk ik.
Grootste probleem voor de huidige eigenaren is de lange levertijd van onderdelen, mijn zwager is aangereden en de voorwielophanging was kapot wat maanden duurde voor het was hersteld. Ook een kapotte electromotor duurde lang om te vervangen, maar je rijd wel in iets aparts!

Kiezen tussen een Tesla Model S P85D en een Fisker Karma leek mij al geen moeilijke keuze maar als je er nog $30.000 aan overhoud is het helemaal einde verhaal.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.