Tesla Model 3 in het blauw
Maar alles met de beste bedoelingen, bottlenecks in de fabriek zijn weggenomen.

Eens in de zoveel tijd komt er weer een bericht langs over de productie van de Tesla Model 3. Daaruit blijkt telkens weer dat een weekproductie van 5.000 auto’s een montere schets van de hopelijk nabije toekomst is. Het aantal wordt bij lange na niet gehaald.

Sterker nog, de productie heeft stil gelegen tussen 20 en 24 februari. Niet enorm lang en bovendien is deze tijd nuttig gebruikt, bottlenecks die hinder hebben veroorzaakt in de fabricage zijn weggenomen. Zodat de productielocatie in Reno (Nevada, VS) optimaal geƫquipeerd is om de Model S, Model X en Model 3 te kunnen maken.

“Deze periodes worden gebruikt om de automatisering te verbeteren en knelpunten te verhelpen, om de productieaantallen te verhogen. Dit is niet ongebruikelijk en feitelijk heel gewoon bij stijgende productieaantallen”, aldus een Tesla-woordvoerder.

Maar dan de aantallen. Het is duidelijk dat steeds meer mensen hun Model 3 kunnen configureren, dat is alvast gunstig. Het streven van Tesla is om eind deze maand 2.500 stuks van de Model 3 te produceren, eind juni zou het aantal van 5.000 stuks per week moeten worden gehaald.

We zullen zien wanneer we de Tesla Model 3 in grote aantallen op de weg gaan tegenkomen. (Via: bloomberg.com)

Beeld: Tesla Model 3 in het blauw


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.