Tesla medewerkers vieren de productie van het afgelopen kwartaal
De productiecijfers van Tesla van het tweede kwartaal zijn binnen en dat betekent heugelijk nieuws. De Tesla Model 3 wordt eindelijk in grote aantallen geproduceerd. Ook met de productie van de andere modellen van Tesla zit het wel snor.

Over de Tesla Model 3 is veel gezegd en veel geschreven. Het is de auto waarop iedereen lijkt te wachten, die eigenhandig moet zorgen voor een brede doorbraak van elektrisch rijden. Alleen wilde het niet helemaal op gang komen met de productie, het ging allemaal wat hortend en stotend. Dit kwartaal zijn er echter prima cijfers bereikt. De weekproductie komt nu uit op 5.000 exemplaren, zoals altijd de bedoeling is geweest. In de laatste week van het tweede kwartaal zijn er 5.031 Model 3’s en 1.913 stuks van de Model S en Model X van de band gerold.

In totaal zijn er in het afgelopen kwartaal 53.339 Tesla’s geproduceerd. Dat kan worden onderverdeeld in 28.578 exemplaren van de Model 3 en van de Model S en Model X tezamen 24.761 exemplaren. Maar het wordt alleen maar beter. Eind volgende maand moet de weekproductie van de Tesla Model 3 zijn gestegen tot 6.000 stuks.

In totaal zijn er nu 28.386 Model 3’s geleverd. Dat is minder dan er in het afgelopen kwartaal is geproduceerd. Dat blijkt te kunnen, want het afgelopen kwartaal zijn er 18.440 exemplaren van de Tesla Model 3 geleverd. Dat blijft dus opmerkelijk genoeg fors achter bij de productie. Er zijn nog 420.000 reserveringshouders die op hun wagen wachten. Verder is het wachten natuurlijk op de nieuwe Tesla Roadster, die buitenaardse specificaties belooft en de Semi, de eerste vrachtwagen van het merk.

Met dank aan Leonard voor de tip

Foto: Tesla medewerkers vieren de productie van het afgelopen kwartaal


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Eindelijk een sprint gewonnen, dat is goed voor het puntenklassement.

Maar 28578 modellen 3 geproduceerd in een kwartaal, dat is gemiddeld minder dan 2200 per week, nog niet het tempo dat was beloofd voor het eind van het vorige kwartaal. Cherchez l’erreur, zoals ze hier on Frankrijk zeggen.

Het is ongelooflijk knap wat Tesla voor elkaar krijgt.

Dan kan zo’n man van Ford wel zeggen dat zij datzelfde weekaantal auto’s in 4 uurtjes doen, dat hebben ze dan toch niet helemaal goed begrepen.

Het gaat niet zozeer om de aantallen auto’s, het gaat vooral om de aantallen batterijen.
Ook al zou Ford 350.000 pre-orders hebben voor een elektrisch model, ze zullen ze niet kunnen produceren omdat ze niet aan genoeg batterypacks kunnen komen.

Iets wat Tesla vanaf het begin goed heeft aangepakt, ze hebben veel orders én ze kunnen de auto’s ook daadwerkelijk produceren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.