Nio is een Chinese producent van luxueuze ev’s. De NIO EC6 is een crossover, dus dat zal wel een verkoopsucces worden.

NIO EC6

Binnen Europa is NIO een grote onbekende. De producent van elektrische auto’s is actief op de Chinese markt en gaat de komende jaren niet over tot het exporteren van zijn auto’s. Dat is zonde, want de ev’s zijn met zorg ontworpen en hebben het potentieel om bij een groot publiek in de smaak te vallen.

Kijk maar eens naar de NIO EC6. Een vlotte crossover. De productie van die auto is van start gegaan. Op de techniek is bijster weinig aan te merken. De NIO EC6 is er met verschillende aandrijflijnen. Twee motoren zijn standaard; er kan worden gekozen voor twee elektromotoren die elk 160 kW (218 pk) leveren, of voor één elektromotor die 160 kW (218 pk) levert en één die goed is voor 240 kW (327 pk). Accupakketten zijn er met een capaciteit van 70, 84 of 100 kWh.

De productie mag dan zijn begonnen, op de daadwerkelijke levering van de auto is het wachten tot september.

De financiële situatie van NIO is ondertussen weinig rooskleurig. De Chinese stad Hefei heeft meer dan 10 miljard yen (ongeveer 1,3 miljard euro) in het merk gestoken. In ruil daarvoor krijgt de stad productiefaciliteiten en onderzoekscentra.

Naar verwachting mogen we NIO over een jaar of vijf op de Europese markt verwelkomen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.