Tesla Model 3 wit
De hel die de productie van de Model 3 tot voor kort was, is niet meer. De weekproductie van 5.000 stuks is gehaald, maar nu is het zaak om door te blijven groeien.

Zodat iedereen zijn langverwachte Model 3 geleverd krijgt. Een weekproductie van 5.000 Tesla Model 3’s is niet niks, maar maakt op niet iedereen even veel indruk. Het is bijvoorbeeld geen cijfer waarvan men bij Ford steil achterover slaat. Om aan die productie te komen heeft Tesla echter wel de productiehel doorgemaakt. Er waren de nodige problemen om aan dat aantal te komen. Aan de productielijn zijn de nodige zaken verbeterd en de fabriek is uitgebreid met een tent.

Ook zijn er weldoordachte beslissingen genomen om de auto voor $ 35.000 (circa € 30.000) te kunnen aanbieden. De keuze is ofwel voor duurdere onderdelen, of bezuinigen hierop. Paradoxaal genoeg lijkt de keuze regelmatig op de eerste optie te zijn gevallen. Zo heeft de auto remmen met vier zuigers, die zorgen voor een besparing op het gewicht en meestal zijn voorbehouden aan auto’s in het hogere marktsegment. Ook zijn er plastic covers gebruikt die de steunpunten voor de krik afdekken. De aero wheels zijn er ook met een reden. Het zijn kleinere en grotere beslissingen die met één ding samenhangen, en dat is het rijbereik. Dergelijke maatregelen zorgen er eenvoudigweg voor dat er met een relatief klein accupakket verder te komen. Op het materiaalgebruik in het interieur is echter wel bezuinigd, daar is de dakhemel uiteindelijk toch niet van alcantara.

Het is een kwestie van keuzes maken. En voor Musk zelf leek uur U aan te zijn gebroken. Hij heeft volgens een interview met Bloomberg zo ongeveer gekampeerd in de fabriek, meerdere dagen op een bank geslapen. Alles om de problemen te verhelpen en de productie vlot te trekken. Ook is de moeilijke beslissing genomen om mensen te ontslaan. Het heeft gewerkt, want met de productie van de Model 3 is het uiteindelijk toch goed gekomen. Uiteraard is de productie in hoge mate geautomatiseerd en hoewel het productiecijfer vrij hoog ligt, is er per auto toch de nodige tijd nodig. Bij Toyota kost de productie van een auto 30 uur, voor één Model 3 is drie keer meer tijd nodig. Maar ondertussen is Tesla wel uitgegroeid tot (onbetwiste?) specialist in elektrisch rijden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.