Tesla Model 3 tijdens afleveringsfestijn
Dat betekent dat ook de beter betaalbare varianten van de Tesla Model 3 spoedig worden geleverd.

Het lijkt erop dat Tesla van een slechtnieuwsshow is verworden tot een goednieuwsshow en dat is uiteraard mooi. Eerder stapelden de berichten over de verliezen van het merk zich op, maar inmiddels wordt er winst gemaakt. Zo is gebleken uit de laatste kwartaalcijfers. Voor een groot deel is dat te danken aan de Tesla Model 3. De productie van de kleinste Tesla is goed op gang gekomen en de auto wordt gewoon geleverd. Dat kan over lang niet alle elektrische auto’s worden gezegd.

Uiteraard is er begonnen met de levering van de duurste uitvoeringen van de Tesla Model 3, daarin verschilt Tesla niet van andere autofabrikanten. Maar inmiddels wordt de Tesla Model 3 met achterwielaandrijving ook geproduceerd. Er zijn namelijk 13.629 nieuwe chassisnummers geregistreerd. Dat zijn stuk voor stuk achterwielaangedreven uitvoeringen en geen dual motor-versies. Het chassisnummer maakt namelijk enige informatie over de specificaties van desbetreffende auto kenbaar. De Tesla met achterwielaandrijving biedt keuze uit verschillende accupakketten, er komt zowel een Long range-uitvoering met een accupakket van 73 kWh als een Standard-variant met een accupakket van 50 kWh. De Mid range-uitvoering krijgt een accupakket van 62 kWh.

De teller van de totale productie van de Tesla Model 3 staat inmiddels op ongeveer 111.000, maar in totaal zijn er 169.791 chassisnummers uitgegeven. Het is nog afwachten op de introductie van de Tesla Model 3 in eigen land. Naar verwachting staat dit in 2019 te gebeuren. (via: teslarati.com)

Dit is de gecorrigeerde versie, de oorspronkelijke versie bevatte een paar fouten over het totale productieaantal en de verschillende accupakketten van de Model 3


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.