Nog een paar maanden en dan start de uitlevering van Mazda’s eerste elektrische.

De Mazda MX-30 is een stijlvolle crossover. Vlot gelijnd, vrij van eigenaardige ontwerpkeuzes, licht modieuze suicide doors als de BMW i3. De ideale (lease)wagen? Het is een ev dus dat is alvast gunstig, toch is er reden voor twijfel. Het accupakket is met een capaciteit van 35 kWh aan de kleine kant, volgens de WLTP-norm komt het rijbereik namelijk uit op 200 kilometer, waar in dagdagelijkse omstandigheden 150 kilometer of wat meer van over zal blijven.

De aandrijflijn is verder goed voor 107 kW (145 pk) en 265 Nm. Opladen gaat op één fase met maximaal 6,6 kW, bij snelladen kan op 50 kW worden gerekend. Prima specificaties, niets uitzonderlijks. Mazda lijkt vooral in te willen zetten op plugin-hybrides, waarbij het een wankelmotor en elektromotoren combineert.

De productie van de eerste ev van Mazda is inmiddels van start gegaan in Ujina-fabriek nummer 1, in Hiroshima, Japan. Vanaf september gaat de levering van de Mazda MX-30 in Nederland van start. Voor de Mazda MX-30 First Edition wordt € 33.990 gevraagd, de Mazda MX-30 Luxury kost € 38.990. Voor een ev is het prijsniveau alleszins bescheiden.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.