Wel dient nog enige maanden geduld worden betracht, voor de levering in Europa op gang komt.

De BMW i3 is bijna zeven jaar verkrijgbaar en is in al die tijd nooit vergezeld van een ander model van hetzelfde merk met een volledig elektrische aandrijflijn. Na een bliksemstart van het BMW i-label is het eenvoudigweg stil gebleven.

De eerstvolgende volledig elektrische BMW oogt een tikje groot en zwaar. Het is een suv met een volledig elektrische aandrijflijn, haast een archetype. De BMW iX3 is tegen het einde van het jaar verkrijgbaar in Europa.

In de gezamenlijke fabriek van Brilliance en BMW in Shenyang (China) is de productie gestart. Het gaat nu nog wel om voorserie-exemplaren, die bijvoorbeeld voor homologatiedoeleinden worden gebruikt. Er wordt bovendien intensief getest. In de afgelopen weken is met verschillende auto’s 7.700 kilometer afgelegd gedurende 340 uur.

De reguliere productie gaat deze zomer van start. De BMW iX3 is feitelijk een geƫlektrificeerde X3, BMW kiest er voor om ieder model geschikt te maken voor meerdere vormen van aandrijving. Later volgen nog de BMW i4 en de iNext. Hopelijk is de laatste op een aangename wijze eigenzinnig, zoals de BMW i3 dat nog altijd is.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.