Nissan LEAF
Natuur & Milieu, de eerste milieuorganisatie ter wereld die auto’s verleast, kreeg 341 aanmeldingen binnen twee maanden voor de elektrische Nissan LEAF.

Een doorbraak in elektrisch rijden creëren. Daar maakt Natuur & Milieu zich al jaren hard voor door middel van verschillende campagnes en inkoopacties. Met succes: de verkoop van de elektrische auto’s in Nederland blijft stijgen sinds afgelopen half jaar, blijkt uit de meest recente cijfers van RVO. Opmerkelijk, want deze auto’s zijn duurder geworden na het beperken van de belastingvoordelen begin 2014. “In tegenstelling tot wat iedereen dacht, stort de markt voor elektrisch rijden niet in na het inperken van belastingvoordelen maar groeit de verkoop daarentegen gewoon door. Nog even, en de markt is volwassen”, aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu.

Actie verlengd tot 1 september

“341 aanmeldingen en inmiddels 30 getekende contracten is voor autoverkopen een zeer hoog getal”, aldus Van der Gaag. “Vooral als je dit afzet tegen de prognose voor de autoverkoop dit jaar: 2.000 full-electric auto’s. Met onze actie leveren we een substantiële bijdrage aan het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland.” Vanwege het hoge aantal aanmeldingen verlengt Natuur & Milieu de actie Nu Elektrisch tot 1 september.

Elektrisch goedkoper dan benzine

Voor het uitzonderlijk lage bedrag van 407 euro per maand kan een elektrische auto worden geleaset bij nuelektrisch.nl van Natuur & Milieu. Dit bedrag is inclusief onderhoud, belasting en verzekeringen. Wie thuis laadt, is daar bovenop slechts 38 euro per maand kwijt voor de laadkosten. Vergelijkbare auto’s uit hetzelfde segment kosten al snel 130 euro meer per maand, inclusief brandstofkosten: Volkswagen Golf (538 euro) en Renault Mégane (601 euro). Dit blijkt uit onderzoek van ANWB en Milieu Centraal. Alle prijzen zijn berekend op 10.000 km per jaar. De LEAF heeft een actieradius van 150 km.

Met de elektrische auto naar Oostenrijk

Vanuit heel Nederland stromen de aanvragen binnen. De elektrische auto is niet langer het speeltje van de grote stad, blijkt uit de cijfers van de privélease. Middelgrote steden en dorpen in Nederland zijn oververtegenwoordigd in de aanvragen. “Ook voor de langere afstanden is deze auto geschikt. Eén van de particulieren, die deze week de auto ontvangt, gaat met de LEAF op vakantie naar Oostenrijk”, aldus Van der Gaag.

1.000 elektrische auto’s erbij

Natuur & Milieu is samen met Project A15 initiatiefnemer van de actie voor het privé-lease aanbod. Het doel van de actie is om elektrisch rijden voor een breed publiek toegankelijk te maken en hiermee in een versnelling te brengen. Dankzij dit aanbod kunnen veel mensen gebruik maken van de voordelen van elektrisch rijden. Het streven is om 1.000 extra Nederlanders volledig elektrisch te laten rijden in 2014 en 2015. Op dit moment rijden al ruim 4.000 mensen in een elektrische auto. Met deze actie moet het aantal elektrische auto’s met 25 procent toenemen. (Foto: glenn141)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.