Prinses Máxima maakte gisteren een testrit met een hybride auto. Ze liet zich schijnbaar voor de deur van hotel Krasnapolsky aan de Dam in Amsterdam voorrijden in een zilverkleurige hybride Audi A8 (kenteken AA-82).

Dat schrijft Marc van der Linden op zijn website Royalty. De Audi A8 hybrid heeft een aandrijflijn die bestaat uit een 2.0 TFSI-krachtbron, een elektromotor en een lithium-ion accu. Het vermogen komt neer op 245 pk met een maximaal koppel van 480 Nm. Gemiddeld verbruikt de A8 Hybrid 6,4 liter per 100 km, de auto stond op nummer 1 in onze Top 7 hybride premium limousine’s.

Royalty wist al eerder te melden dat koningin Beatrix hybride auto’s zou hebben besteld als alternatief voor de huidige vloot met onzuinige Volvo’s. Daarnaast wordt Máxima al sinds jaar en dag vervoerd in een Audi, anders dan Beatrix en kroonprins Willem-Alexander.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

& wat vond ze er van?
Een A8 met een 2L diesel… eigenlijk is dat afbreuk doen aan een prachtige wagen.
Zo een luxewagen heeft gewoon een beetje power nodig om tot zijn recht te komen 🙂
Het totaal vermogen van 245pk is wel niet zo slecht moet ik toegeven, maar toch vrij weinig voor zo een grote luxeauto.

Kan ze niet net zo goed een diesel rijden? Heb je niet eens een hybride nodig. A8 met 3 liter en 204pk zal niet zo veel langzamer zijn en heeft een gemiddeld verbruik van 5,9 liter per 100 km en ongeveer dezelfde C)2-uitstoot. Met de km’s die zij gereden zal worden en de lagere brandstofprijs is hybride met de iets hogere aanschafprijs niet echt intressant anders dan imago van o o wat ben ik toch een goede prinses. Rij dan een Auris hybrid ofzo als je zo goed wil zijn 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.