Het Venturi team werd vereerd met een bezoek van Prins Albert II van Monaco en Prinses Charlene op het Wendover vliegveld in Utah.

Het team werkte aldaar acht dagen lang om de nieuwe elektrische Venturi met meer dan 3000 CV klaar te stomen voor zijn wereldpremière. Na twee jaar ontwikkeling moest de wagen de afgelopen dagen een nieuw landsnelheidsrecord neerzetten op de Bonneville zoutvlaktes, maar wegens slechte weersomstandigheden moest de FIA deze pogingen afblazen.

Prins Albert bood daarom zijn steun aan Gildo Pallanca Pastor, ondernemer uit Monaco en president van Venturi Automobiles. Het bedrijf heeft sinds 2010 het FIA landsnelheidsrecord voor elektrische voertuigen op hun naam staan met 495 km/u.

De Prins en Prinses kregen uitleg over het design en technologische innovaties van het project. De Venturi VBB-3 is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Venturi Automobiles en Ohio State University, die startte in 2009. Deze derde generatie van Venturi “Jamais Contente” is de meest krachtige, volledig elektrische wagen die ooit gebouwd is. Het doel is om de 600 km/u te overschrijden in 2014.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.