De nieuwe compacte bedrijfswagen van Ford biedt een laag brandstofverbruik, een groot laadvermogen, een hoge duurzaamheid én geavanceerde Ford technologie.

De introductie van deze nieuwe Transit Connect maakt deel uit van een transformatie van het wereldwijde bedrijfswagenaanbod van Ford. De Ford Transit is er straks in meer verschillende modellen en varianten dan ooit. Naast de reeds geïntroduceerde Transit Custom biedt Ford binnenkort keuze uit de Transit, Transit Connect en Transit Courier, plus de afgeleide uitvoeringen voor luxe personenvervoer: de comfortabele Tourneo Connect, Tourneo Custom en Tourneo Courier. De Transit evolueert hiermee van een modelnaam naar een compleet ‘merk’ met een brede modellenlijn, het grootste aanbod van lichte tot middelzware bedrijfswagens in Europa.

“Ford heeft de robuustheid en betrouwbaarheid van de huidige Transit Connect als uitgangspunt genomen en heeft vervolgens het brandstofverbruik aanzienlijk verlaagd, nieuwe, slimme laadruimtefuncties en geavanceerde technologieën toegevoegd en een dynamische nieuwe carrosserie ontworpen”, aldus Barb Samardzich, Vice President Product Development bij Ford Europa. “De gloednieuwe Transit Connect is de nieuwe norm voor compacte bestelwagens en is de perfecte partner voor elk bedrijf.”

De gloednieuwe Transit Connect is in samenwerking met het technische team van Ford Otosan in Turkije in het ontwikkelingscentrum voor bedrijfswagens in Dunton, UK ontwikkeld en zal in de moderne productiefaciliteit in Valencia (Spanje) worden geproduceerd.

De Transit Connect is in Nederland verkrijgbaar als bestelwagen met enkele cabine en een grote en praktische laadruimte met een totaalvolume van maximaal 4,4 m3. Het maximale laadvermogen bedraagt 1.000 kg. Het motorenaanbod omvat de zeer zuinige 1,6-liter Duratorq TDCi-dieselmotor van 55kW (70pk), 70kW (95pk) of 85kW (115pk), en de 74kW (100pk) sterke 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor, die tot twee maal aan toe is uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year‘. De Ford Transit Connect is in Nederland leverbaar als bestelwagen met enkele cabine en is beschikbaar in twee lengtes (L1 en L2).

Het gemiddelde verbruik van de ultrazuinige Transit Connect ECOnetic 1.6 TDCi (4,2l/100 km en de CO2-uitstoot van 109 g/km) zijn dermate laag dat deze bedrijfswagen ook in 2014 in aanmerking komt voor de aantrekkelijk lage fiscale bijtelling van 20%, een unicum in het segment.

De Ford Transit Connect arriveert in januari 2014 in Nederland en is per direct te bestellen. Bekijk de Connect L1 en Connect L2 van alle kanten in de video’s HIER en DAAR.Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.