De nieuwe Auris staat vanaf 14 december in de showroom. Hij kan worden besteld met vijf verschillende aandrijflijnen en in acht verschillende uitrustingsniveaus, waaronder vier uitvoeringen voor de zakelijke rijder.

De prijs begint bij 18.650,- Euro en heeft 14% bijtelling. De leaseprijs begint bij € 339 per maand. De ruime Auris Touring Sports (station) volgt medio 2013 en heeft eveneens 14% bijtelling.

Zuinige Auris Hybrid met slechts 14% bijtelling
De meest aansprekende motorisering is zonder meer de Hybrid variant, met een vanafprijs van € 23.750. Deze is niet alleen extreem betrouwbaar en bewezen zeer onderhoudsvrij, maar traditiegetrouw ongekend zuinig (3,8 l/100km). Daardoor heeft de altijd rijk uitgeruste Auris Hybrid een bijzonder lage CO2-uitstoot, waardoor de zakelijke rijder de komende jaren slechts 14% bijtelling verschuldigd is. Wie de 100 kW/136 pk sterke Hybrid particulier koopt, betaalt tot 2014 geen wegenbelasting.

Dieselmotoren met 20% bijtelling
Naast de Auris Hybrid, kan worden gekozen voor een Auris met spaarzame 1.3 of 1.6 benzinemotor of voor een uitgebalanceerde Auris diesel met een 1.4 D-4D-F of 2.0 D-4D-F motor. De diesel aandrijflijnen krijgen een bijtelling van slechts 20%. Verder hebben de 1.3 en de twee dieselmotoren een nieuw ontwikkeld Stop & Start systeem gekregen waardoor de airconditioning gewoon blijft werken, ook als de motor uitstaat.

Uitgebalanceerd onderstel voor extra dynamiek
Het gewicht van de auto met 50 kilo teruggebracht, onder meer door voor het onderstel en de veiligheidskooi gebruik te maken van materialen die zowel extra stijf zijn als minder wegen. Tegelijk is de voorwielophanging sterk aangepast zodat de nadruk nu meer dan ooit ligt op meer dynamiek, een betere handling en minder rijgeluid. Vrijwel elke verkochte Auris heeft vanaf nu een nieuwe dubbele wishbone achterwielophanging.
De combinatie van een lager zwaartepunt, een lager gewicht en een bijna geheel nieuw ontwikkeld onderstel, komt de rijdynamiek duidelijk ten goede; niet alleen op een bochtig traject maar ook op hogere snelheden.

Nieuwe stoelen voor extra steun en meer binnenruimte
De zitpositie heeft extreem veel aandacht gekregen. Dat blijkt onder meer uit de compleet nieuw ontwikkelde stoelen. Deze bieden niet alleen ongekend veel steun en een (desgewenst) diepe zit, maar zijn bovendien voorzien van een nieuw ruimtebesparend frame. Daardoor is er achterin 20 millimeter meer beenruimte ontstaan. Sowieso is de achterbank veel eenvoudiger bereikbaar geworden doordat de achterportieren ver kunnen worden geopend: praktisch voor mensen met bijvoorbeeld kleine kinderen. Het geluidscomfort wordt vergroot doordat extra dempende materialen zijn gebruikt in de motor- en transmissieruimte, de wielkasten en de portieren.

Bagageruimte Auris Hybrid zonder concessies
De bagageruimte van de nieuwe Auris is met 360 liter bovengemiddeld fors. Berijders van de Auris Hybrid hoeven geen concessies te doen. Doordat het compacte batterijpakket onder de achterbank is opgeborgen, is de ruimte in de kofferbak net zo groot als die van de niet-hybride modellen – en van de concurrentie in het C-segment.

Instapmodel al rijk uitgerust
De Auris wordt altijd als 5-deurs geleverd en krijgt standaard een zéér complete uitrusting met onder meer in kleur gespoten deurgrepen, spiegels en bumpers, audiobediening op het stuur, drie 12 Volt oplaadpunten, Hill-start Assist Control, en een radio/CD-speler met een AUX- én USB-aansluiting voor een iPod of andere MP3-speler. Vanzelfsprekend ontbreekt centrale vergrendeling en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels niet. De Auris Hybrid heeft zelfs standaard een CVT-automaat.

Lease uitvoeringen voor de zakelijke rijder
Voor de zakelijke rijder zijn vier zeer scherp geprijsde lease uitvoeringen samengesteld. De nieuwe Auris Hybrid met 14% bijtelling kan (ook) worden besteld als ‘Lease’ of ‘Lease Pro’. Van de diesels met 20% bijtelling staan twee extra uitvoeringen op de prijslijst: de ‘Business’ en ‘Business Pro’. Afhankelijk van de uitvoering, komen hier bijvoorbeeld het Toyota Touch & Go Plus navigatie, 17 inch lichtmetalen wielen en het overweldigende Skyview panoramisch dak bij.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.