Verzameling Tesla Model 3's
Is het soms één grote goednieuwsshow bij Tesla deze dagen?

De productie van de Tesla Model 3 komt eindelijk op stoom. Er zijn belangrijke verbeteringen aangebracht aan de fabricagelijn en wekelijks worden er bijna 5.000 stuks geproduceerd. Maar daar houdt het niet mee op. De auto die in Nederland nog altijd niet te verkrijgen valt, is goedkoper gemaakt. Een budgetoptie is de Tesla Model 3 allerminst, maar een interessante keuze blijft het. En waarschijnlijk weet Tesla bij lagere prijzen meer auto’s op de weg te zetten, of zijn mensen eerder geneigd te kiezen voor de duurdere uitvoeringen. Goed voor de nog altijd te lage bedrijfsinkomsten dus.

De meerprijs voor de dual motor-uitvoering bedraagt nu $ 4.000 (€ 3.447), dat is een verlaging van $ 1.000 (€ 862). Gecombineerd met het long range battery pack, wat vooralsnog het enige beschikbare accupakket is, bedraagt de aankoopprijs $ 53.000 (€ 45.675). De Tesla Model 3 Performance is nu vanaf $ 64.000 (€ 55.155) verkrijgbaar, een prijsdaling van liefst $ 14.000 (€ 12.065). Dat is wel wat geflatteerd. Meer zaken worden optioneel aangeboden. Ook dat lijkt een nieuwe prijstactiek van Tesla te zijn. Er is namelijk een Performance Upgrades-pakket beschikbaar met daarin zaken als een carbon achterspoiler, 20″ lichtmetalen velgen, aluminium pedalen, rode remblauwen, Michelin Pilot Sport-banden én een verhoging van de topsnelheid van 233 km/u naar 250 km/u. Dat laatste maakt de auto geschikt voor het betere Autobahn-werk en moet aardig volstaan om een BMW M3 op te jagen, als het Tesla wordt gevraagd.

In Amerika wordt voor de Performance-uitvoering een levertijd van twee tot vier maanden genoemd, na bevestiging van de order. Voor de uitvoering van de Model 3 met één elektromotor of twee motoren en het longe range batterypack is de wachttijd drie tot vijf maanden. Het standard battery pack laat langer op zich wachten.

Nu is het nog afwachten of de Tesla Model 3 inderdaad in 2019 naar Europa komt en of hier een gelijkwaardig prijspeil wordt gehanteerd. Ook is het hopen dat de wachttijden in Nederland en Noorwegen, twee elektro-enthousiaste landen, binnen het betamelijke blijven. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het is maar te hopen dat het wel goed komt met Tesla nu er problemen te merken zijn binnen het bedrijf. Ik hoop wel dat er snel een oplossing wordt gevonden omdat ik vooralsnog geen enkel ander automerk zie die zoveel tijd en energie in de ontwikkeling van elektrische auto’s steekt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.