Een elektrisch busje van Opel, wat gaat dat kosten?

We hebben een trits aan modelaankondigingen erop zitten, het logische vervolg is een dienovereenkomstige rij van prijsonthullingen. Opel heeft bekendgemaakt wat de Vivaro-e en Zafira e-Life gaan kosten. De laatste heeft weinig van doen met de Zafira van weleer, die midi-mpv met twee benauwende klapstoeltjes in het kofferruim. Het is een behoorlijk ruim busje geworden dat plaats biedt aan zes of zeven inzittenden en bovendien luxe is uitgevoerd. De Vivaro-e is er als Cargo en Combi. De eerste is er voor goederenvervoer, de tweede voor personenvervoer. Als tussenvorm is er af fabriek ook een uitvoering met dubbele cabine beschikbaar.

Over naar de prijzen. De Opel Vivaro-e Cargo heeft een vanafprijs van € 30.599 ex. BTW (€ 37.024,79 incl. BTW), terwijl de Opel Vivaro e-Combi minimaal € 35.499 ex. BTW (€ 42.953,79 incl. BTW) kost, de Zafira-e Life staat voor een bedrag van € 43.099 ex. BTW (€ 52.149,79 incl. BTW) in de prijslijsten.

Voor elk wat wils. Gunstig is dat er afhankelijk van de inzet kan worden gekozen voor een accupakket met een opslagcapaciteit van 50 kWh of van 75 kWh, wat een rijbereik van respectievelijk 230 kilometer en 300 kilometer (WLTP-norm) oplevert.

Er zijn drie lengtematen (S, M en L), het laadvolume van de gesloten besteller loopt uiteen van 4,6 m3, via 5,8 m3 naar maximaal 6,6 m3. Voor iedereen die weleens wat (niet te zwaar) materiaal van buitenformaat vervoert is het goed om te weten dat het maximale geremde trekgewicht 1.000 kilogram bedraagt.

Verder kan worden voorzien in veiligheidszaken als een adaptieve cruise control, grootlichtassistent, head up display, parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Er kan gebruik worden gemaakt van Apple CarPlay en Android Auto. Ook is er een app, waarmee onder andere inzicht kan worden verkregen in de actuele laadstatus.

De busjes zijn direct bestelbaar, de leveringsstart van de Vivaro-e en Zafira-met het 75 kWh-accupakket is voorzien voor begin 2021, de busjes met het kleinere accupakket volgen later in hetzelfde jaar.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.