Nissan Leaf in verantwoorde omgeving, met zonnepanelen en windmolens
Er zijn al de nodige orders geschreven voor de nieuwe Nissan Leaf, maar nu is ook bekend wat de auto gaat kosten.

Na Noorwegen is Nederland het land waar de Nissan Leaf de meeste populariteit geniet. Het gaat dan uitsluitend over de voorinschrijvingen, want de productie van de nieuwe Leaf is nog maar net van start gegaan. Binnen Europa is de auto al 10.000 keer besteld, in de Benelux staat de teller op 1.500. Daar is Nissan tevreden mee.

Het is zeer goed voorstelbaar dat de verkoopcijfers een steigende lijn gaan vertonen. Het prijsniveau van de nieuwe Nissan Leaf is namelijk ronduit concurrerend. De vanafprijs is € 33.990. Dat is nipt meer dan de € 33.295 die een Hyundai Ioniq Electric kost. Een Volkswagen e-Golf is met een prijs van € 38.970 aardig wat duurder. Voor een Renault ZOE ZE 40 wordt € 32.890 gevraagd.

De Nissan Leaf heeft een accupakket met een capaciteit van 40 kWh. Dat zorgt voor een voorsprong op de tegenstanders, de e-Golf en de Ioniq hebben een kleiner accupakket. De ZOE heeft compactere buitenafmetingen. Het rijbereik van de Leaf bedraagt volgens de NEDC-norm 378 km. De auto heeft verder snufjes als het e-Pedal en ProPILOT. Het e-Pedal maakt het rempedaal overbodig, wanneer er redelijk wordt geanticipeerd. Bij het geheel loslaten van het gaspedaal remt de auto vrij stevig af en komt geheel tot stilstand. Onder de naam ProPILOT wordt er rijondersteuning geboden en parkeert de auto naar wens zelfstandig in.

De prijslijst is als volgt:

Nissan Leaf 40 kWh Visia – € 33.990
Nissan Leaf 40 kWh Accenta – € 35.990
Nissan Leaf 40 kWh N-Connecta – € 37.390
Nissan Leaf 40 kWh Tekna – € 38.990

Particuliere kopers krijgen naar keuze een wallbox om de auto op de eigen oprit te kunnen opladen, of voor € 1.210 aan tegoed bij Fastned. Als er nu wordt besteld, dan zal de auto in april worden geleverd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.