In de bovenste regionen van de limoklasse is merkbaar dat steeds meer merken voor hybride-aandrijving kiezen, of deze mogelijkheid als optie aanbieden. Enkele voorbeelden zijn de BMW 7 Serie ActiveHybrid, Porsche Panamera S Hybrid, Mercedes S400 HYBRID en de recent vernieuwde LS600h. Hier heeft Lexus vandaag een prijskaartje aan gekoppeld.

Het vermogen van de 5,0-liter V8-benzinemotor bedraagt 290 kW/394 pk. De elektromotor in de aandrijflijn levert nog eens 165 kW/225 pk waardoor het gecombineerde vermogen uitkomt op 327 kW/445 pk. En dat bij een verbruik van 8,6 liter per 100 kilometer. Voor de CO2-uitstoot hoef je het niet te doen, maar door de toevoeging van elektrokracht werd die naar 199 g/km gebracht.

Sportieve versie
De LS 600h is niet alleen meer leverbaar als Luxury Line en President Line (139.000 euro), maar nu ook als meer sportieve F Sport Line (131.780 euro). Niet alleen onderscheidt deze uitvoering zich optisch van zijn broers met onder meer aluminium accenten en een aangepast grille, 10 millimeter verlaagde (lucht)vering en sportstoelen, maar ook heeft de F Sport Line standaard Active Stabilisers die de beweging van het koetswerk minimaliseren. De President Line kan tegen een meerprijs van 3.000 euro met een 12 centimeter extra lange wielbasis worden besteld.

Zelfherstellende lak
Het spreekt voor zich dat bijvoorbeeld permanente vierwielaandrijving om de 445 pk van de 5.0 liter V8 op de weg te brengen standaard is. Ook is de uitrustingslijst van de Lexus LS 600h indrukwekkend. Zowel op het gebied van veiligheid als comfort ontbreekt het de inzittenden aan niets. Voor optimaal comfort heeft Lexus’ limousine Vehicle Posture Control, dat de rol- en duikbewegingen van het koetswerk beperkt en Nano-e luchtbehandeling die de lucht zowel zuivert als de inzittenden tegen een droge huid beschermd. Ook wordt elke LS 600h gespoten in krasbestendige lak met zelfherstellend vermogen.

Shiatsu-massageprogramma
De standaard geluiddempende zijruiten zorgen voor een toegenomen stilte in de LS 600h en zorgen ervoor dat de inzittenden optimaal kunnen genieten van het nieuw ontwikkelde Mark Levinson multimediasysteem. Dat telt 19 luidsprekers en is voorzien van een 12,3 inch kleurenscherm. En wie het toppunt van comfort zoekt, laat zijn LS 600h afleveren met de befaamde Lexus ‘Ottoman’-stoel rechtsachter; inclusief een Shiatsu-massageprogramma, een uitklapbare beensteun én ligstand.

Per 2013 in Nederland
De nieuwe Lexus LS 600h is per direct te bestellen bij de Lexus dealer. De auto’s worden na de jaarwisseling in Nederland verwacht.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.