De aardig spectaculaire elektrische Kia is bestelbaar.

De Kia EV6 staat net als de Hyundai Ioniq 5 op een speciaal ontwikkeld platform, de beide ev’s delen de techniek. De Kia is vrij spectaculair en heeft een volkomen eigen vormgeving, de auto is gelukkig verschoond is gebleven van overbodige lijnen. Intussen staat de EV6 garant voor behoorlijke prestaties. Snelladen gaat ook echt erg snel, met dank aan het 800 volts-systeem is het een minutenkwestie.

Het is inmiddels mogelijk om de Kia EV6 te reserveren. De auto is er uiteraard in verschillende uitvoeringen. Achterwielaandrijving en een accupakket met een opslagcapaciteit van 58 kWh is de standaard, dat levert een rijbereik op van 400 kilometer. Die auto heeft een vanafprijs van € 44.595. Een stap hoger op staat de Kia EV6 GT-Line, met vierwielaandrijving en een accupakket van 77 kWh. Het rijbereik loopt dan op naar 510 kilometer. De prijs die daartegenover staat is € 56.985. Deze versie is verkrijgbaar met achterwielaandrijving, maar later wordt ook vierwielaandrijving aangeboden. De snelste is de Kia EV6 GT, een heuse GT en geen auto in een onterecht sporttenue. De sprint naar 100 kilometer per uur wordt afgelegd in 3,5 seconden en de topsnelheid ligt naar verwachting op 260 kilometer per uur. Serieuze waarden om het de concurrentie lastig te maken. Deze versie kost € 63.595.

Alle EV6’en zijn voorzien van twee schermen van 12,3 inch, een geavanceerd navigatiesysteem, intelligente verkeersbordherkenning en tweezoneklimaatregeling. Om een aantal zaken te noemen. De GT-Line voegt daar het obligate sportpakket aan toe, naast zaken als led-sfeerverlichting in het interieur, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie en deels vegan bekleding. De GT overtoept met 21 inch velgen, sportkuipen in het interieur en performance-remmen. Nederland caravanland, wat dat aangaat is het goed om te weten dat het maximale trekgewicht 1.600 kilogram bedraagt, overigens een voorlopige waarde.

De eerste duizend beslissers profiteren van extra gunstige tarieven bij Ionity. Niks mis met een douceurtje zo nu en dan. De levering van de Kia EV6 start vanaf september, waarbij aangetekend moet worden dat de Kia EV6 GT in het laatste kwartaal van 2022 wordt verwacht.

Beeld: Kia EV6 GT


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.