Hyundai Nexo zijkant
Wat mag dat gaan kosten, de suv op waterstof van Hyundai?

Elektrisch rijden heeft de toekomst, maar hoe zit het eigenlijk met waterstof? Toyota is ermee bezig, net als nieuwkomer Nikola. De beide partijen ontwikkelen trucks, het lijkt erop dat het transportwezen waterstof als oplossing voor de toekomst begint te zien. Of toch zeker als alternatief voor diesel. Ondertussen zijn er ook personenauto’s met een brandstofcel. Al jarenlang zijn die te betrekken bij Toyota en Hyundai.

Na de ix35 Fuel Cell is Hyundai reeds toe aan de tweede generatie. De nieuwste aanwinst is de Hyundai Nexo. Uiteraard is deze auto op alle fronten verbeterd. Er valt verder mee te rijden en de aandrijflijn is efficiënter gemaakt. De Nexo komt 665 kilometer ver, volgens de WLTP-norm.

De uitrusting is zonder meer royaal te noemen. Met onder andere lederen bekleding, uitgebreide infotainment, navigatie, led-verlichting, adaptieve cruise control en een dodehoekwaarschuwingssysteem. Wanneer het ‘Plus Pack’ wordt aangevinkt heeft de wagen zaken als 19″ lichtmetalen velgen, een panoramisch schuifdak, geventileerde voorstoelen en premium audio van Krell.

De Nexo is verkrijgbaar voor € 69.995, met het Plus Pack kost de auto € 73.995. Er zijn 80 pre-orders voor de auto gedaan. Hyundai is verder zo vriendelijk om te melden dat er bij vier waterstoftankstations kan worden getankt. Die zijn te vinden in Rhoon, Arnhem, Delfzijl en Helmond. Dus ruwweg in alle windrichtingen. Maar er liggen plannen voor meer tankstations, onder andere in Amsterdam en Utrecht. Het aantal waterstoftankstations in Duitsland is overigens vrij behoorlijk.

Hyundai Nexo achterkant

Hyundai Nexo dashboard


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.