De elektrische Daas is gelijk de goedkoopste ev die er is.

Een prijsdoorbraak binnen de ev-markt? Daar lijkt het zomaar op. De Dacia Spring is de goedkoopste die er is. Om meteen maar met de deur in huis te vallen, de Comfort kost € 17.890 en de Comfort Plus staat voor een bedrag van € 18.890 in de prijslijst.

Baden in luxe zit er niet in, op Tesla-tempo vooruit schieten ook niet, snelladen is relatief en het rijbereik is niet enorm. Maar de Dacia Spring – zonder iets van Electric als toevoeging – moet nuchter worden bekeken. Het is een stadsauto, of een tweede auto voor mensen die menen zich zoiets te moeten permitteren. De aandrijflijn levert 33 kW (44 pk) en met een accupakket van 27 kWh is het rijbereik volgens de WLTP-norm 225 kilometer. Het motorvermogen lijkt schrikbarend laag, maar een elektromotor heeft als voordeel dat alle kracht onmiddellijk beschikbaar is. Behelpen zal het niet zijn en het pedaal kan nog eens worden gevloerd, ook niet verkeerd.

De Dacia Spring is een crossovertje, één van de vriendelijke soort, waar niks teveel op zit. Zaken als airco, een radio met bluetooh-functie en led-dagrijlicht op de Comfort zijn standaard. De Comfort Plus biedt daarbovenop een navigatiesysteem met Apple Car Play en Android Auto, een Orange Pack voor de nodige elektrische accenten en een reservewiel. Op de laatste uitvoering is een snellaadaansluiting beschikbaar, waarmee met maximaal 30 kW wordt opgeladen en dat is feitelijk relatief langzaam. De gewone laadaansluiting kan maximaal 6,6 kW aan.

De eerste auto’s zullen komende herfst worden geleverd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.