Vallen de elektrische personenbusjes van Citroën te betalen?

Om met de deur in huis te vallen, de Citroën ë-Jumpy Combi kost minimaal € 40.805 en de Citroën ë-Spacetourer gaat niet voor minder dan € 53.155 weg. Aanvankelijk krijgen alle personenbusjes de beschikking over een accupakket met een capaciteit van 50 kWh. Opladen gaat op drie fasen, een 11 kW-boordlader is standaard. Later komt een accupakket met een capaciteit van 75 kWh beschikbaar.

Er zijn drie lengtematen beschikbaar; XS, M en XL. Afhankelijk van de configuratie bieden de Citroën ë-Jumpy Combi en ë-Spacetourer plaats aan 5 tot 9 personen.

De aandrijflijn zien we trouwens terug bij zo ongeveer alle elektrische modellen uit de PSA-stal, zoals de Opel Corsa-e, DS 3, Opel Mokka-e en Peugeot e-2008 en wordt behalve bij deze ë-Jumpy ook gebruikt bij de vrijwel identieke busjes van Peugeot, Opel en Toyota. Het gaat om een elektromotor met 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm.

Meer over de Citroën ë-Jumpy Combi en ë-Spacetourer valt HIER op Autoblog terug te lezen. Het hoe en waarom van het uitbundige tremagebruik is overigens volkomen onduidelijk.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.