Ook Citroëns grootste bestelbus krijgt elektrische aandrijving, opdat overal uitstootvrij kan worden geleverd.

Gaandeweg wordt het aanbod van volledig elektrische bestelwagens steeds ruimer. Het ene busje is bruikbaarder dan het andere busje, wat samenhangt met de opslagcapaciteit van het accupakket.

De Citroën ë-Jumper lijkt geen verkeerde aanbieding te zijn. Het busje is er met een accupakket van 37 kilowattuur en met een accupakket van 70 kilowattuur. De vanafprijs voor de eerste is € 57.990, de tweede kost minimaal € 66.380.

De aandrijflijn is goed voor een vermogen van 90 kW (120 pk) en een koppel van 260 Nm, het laatste getal is overigens onder voorbehoud. Opladen bij een regulier laadpunt kan met maximaal 22 kW, bij de snellader ligt het vermogen op 50 kW. De topsnelheid komt uit op 110 km/u. Met het kleinere accupakket bedraagt het rijbereik maximaal 200 kilometer (WLTP-norm), terwijl het grotere accupakket goed is voor 340 kilometer (WLTP-norm).

De Citroën ë-Jumper is er in vier lengtematen en verschillende hoogtematen. Ook kan worden gekozen voor een dubbel cabine-uitvoering, of een chassiscabine. Het komt erop neer dat zo ongeveer iedere denkbare uitvoering van de Jumper ook verkrijgbaar is met elektrische aandrijving.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.