Welke gemeente weet in een jaar tijd de meeste vooruitgang te boeken op het gebied van elektrisch rijden? Sinds een paar dagen kunnen gemeenten meedingen naar de E-Award, een prijs voor de gemeente die in 2012 het beste het elektrisch rijden in de versnelling weet te krijgen.

Elektrisch rijden in de versnelling
Om de acceptatie van EV’s te versnellen wil Natuur & Milieu via de wedstrijd E-Award gemeenten stimuleren. De sterkste versneller ontvangt in het voorjaar van 2013 een bokaal uit handen van de jury bestaande uit Joost Helms (klimaatambassadeur Duurzame Mobiliteit en wethouder van de gemeente Eindhoven), Marijke van Haaren (Taskforce Formule-E team) en Marko Hekkert (hoogleraar Innovatiewetenschappen). De winnende gemeente kan zich daarna profileren met duurzaam elektrisch vervoer.

Elektrisch rijden in de lift
Elektrisch rijden zit in de lift. Op dit moment rijden er ongeveer 1.300 elektrische personenauto’s in Nederland. Alle grote automerken hebben – of komen met – elektrische modellen of plug-in hybrides op de markt. Voor het tweede jaar is een elektrische auto de Auto van het Jaar (in 2012 de Opel Ampera/Chevrolet Volt; in 2011 de Nissan Leaf). En dan zijn er nog allerlei voordelen voor elektrisch rijden zoals belastingvoordelen en het aanbod van gratis publieke oplaadpalen voor de deur.

Elke gemeente kan meedoen
Elke gemeente kan meedoen aan de wedstrijd, want het gaat er niet om welke gemeente het meeste elektrisch vervoer heeft, maar om de vraag wie de sterkste versneller is: wie weet in een jaar de meeste vooruitgang te boeken op het gebied van elektrisch vervoer? De initiatiefnemers van de E-Award bieden gemeenten tijdens de wedstrijd ondersteuning en organiseren de uitwisseling van ervaringen. Aanmelden kan op e-award.nl. De wedstrijd is een initiatief van Natuur & Milieu, in samenwerking met Stichting e-laad,het Formule E-Team en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.