De Volvo V60 Plug-in Hybrid is ook volgend jaar leverbaar voor prijzen vanaf 63.995 euro. Dat betekent dat de verkoopprijs per 1 januari 2014 ongewijzigd blijft.

Om te voldoen aan de toenemende vraag naar de populaire V60 Plug-in Hybrid heeft Volvo de productie onlangs sterk verhoogd. Voor 2014 zijn 5.000 exemplaren beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Dankzij de succesvolle integratie van de V60 Plug-in Hybrid in de productielijn van andere Volvo-modellen draait de Torslanda-fabriek in Gotenburg op volle toeren. Ondanks de toegenomen productie is de V60 Plug-in Hybrid voor 2013 uitverkocht. Een geruststellende mededeling voor iedereen die in 2014 een Volvo V60 Plug-in Hybrid geleverd krijgt, is dat de prijs van 63.995 euro ongewijzigd blijft.

Fiscale bijtelling

Waarop Volvo Car Group geen invloed heeft, is de fiscale bijtelling bij zakelijk gebruik. Dankzij de uitzonderlijk lage CO2-uitstoot van 48 g/km valt de V60 Plug-in Hybrid in 2014 vooralsnog in de categorie van 7 procent bijtelling. Mogelijk wordt dat percentage verhoogd naar 8; de verwachting is dat op Prinsjesdag een definitief besluit kenbaar wordt gemaakt.

Mennekes-aansluiting

Voor 2014 is de standaard geleverde laadkabel voorzien van een Mennekes-aansluiting in plaats van Schucko-stekker. Daarmee speelt Volvo in op de standaardisering van de Mennekes-aansluiting van publieke laadpalen in Nederland en in diverse andere Europese landen.

Eco Training

Om te ervaren hoe men het optimale rendement uit de auto haalt, wordt aan alle V60 Plug-in Hybrid klanten een rijtraining aangeboden. Hierbij komen zaken aan de orde als het effectieve gebruik van de Adaptieve Cruise Control, gebruik van de verschillende rijmodi, bewust aircogebruik en de regeneratie van energie. Ook worden de verschillende laadmogelijkheden, laadpassen en laadkabels met de klant besproken.

Dieselhybride

De Volvo V60 Plug-in Hybrid is ’s werelds eerste productiemodel met plug-in dieselhybride-aandrijving. Hij biedt keuze uit drie rijmodi – Pure, Hybrid en Power – en in hybridemodus is het brandstofverbruik vastgesteld op 1,8 l/100 km met een CO2-uitstoot van 48 g/km (volgens de NEDC testcyclus). De V60 Plug-in Hybrid is niet alleen in staat een afstand van circa 50 kilometer geheel elektrisch af te leggen, met een gecombineerd vermogen van 206 kW (280 pk) en 640 Nm koppel is hij ook krachtig.

Europese topscores

De aandrijflijn verandert echter niets aan het veiligheidsniveau waar Volvo om bekendstaat. De V60 Plug-in Hybrid behaalde de hoogste veiligheidsscore ooit voor een plug-in hybride auto in de Euro NCAP-crashtests. Als klap op de vuurpijl werd hij verkozen tot ‘Beste elektrische auto’ in de Internet Auto Award-verkiezing. Dit is de grootste online publieksverkiezing in Europa, georganiseerd door AutoScout24.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.