Renault heeft op de Autosalon van Genève de definitieve versie van de ZOE onthuld. Deze EV wordt in Nederland leverbaar vanaf €20.690. De ZOE zal overigens een zeer belangrijk model worden in het elektrogamma van het Franse merk, die ook al de Fluence Z.E en de Kangoo Z.E. in de showrooms hebben staan.

Het accupakket van de ZOE zit echter niet bij deze prijs in, die kan voor een maandbedrag van 79 euro worden gehuurd. De auto heeft een topsnelheid van 135 km/u en is 1,73m breed, 1,56m hoog en 4,08m lang. De actieradius bedraagt volgens Renault 210 km en de auto wordt geleverd met een universele lader waarmee men overal terecht kan, een zogenaamde ‘Caméléon’ oplader. De elektromotor heeft een vermogen van 65 kW en levert een maximaal koppel van 220 Nm. De bagageruimte heeft een inhoud van 338 liter en de ZOE is vanaf 6 maart in Nederland te reserveren.

Om zuinig om te springen heeft de Renault het nieuwste remsysteem dat energie terugwint en slaat bijna alle energie op die vrijkomt. Dit gebeurt onmerkbaar en gaat niet gepaard met schokken of duidelijk merkbaar afremmen op de motor. Ook worden alle ZOE’s uitgerust met de Energy E-V band van Michelin. Deze heeft een lagere rolweerstand.

De ZOE is vanaf 6 maart in Nederland te reserveren.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nu begint het dan toch ergens op te lijken. Eerst een jaartje accupakket leasen en vervolgens zelf een aftermarket accupakketje aanschaffen uit de Nasi- en Bami- landen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.