De eerste volledig elektrisch aangedreven BMW voor serieproductie arriveert in november op de Nederlandse markt.

De BMW i3 wordt leverbaar vanaf 35.500 euro en is met een range extender verkrijgbaar vanaf 39.990 euro. Het leasetarief is 599 euro per maand (exclusief BTW), op basis van Full Operational Lease, een looptijd van 48 maanden en een kilometrage van 15.000 km per jaar.

De BMW i3 beleeft zijn wereldpremière op 29 juli en wordt tegelijkertijd in Londen, Peking en New York onthuld. Het is het eerste model van het nieuwe submerk BMW i, dat zich volledig richt op duurzame mobiliteit. Dankzij de bouwconstructie, de plaatsing van de elektrische systemen en de elektromotor van 125 kW (170 pk) en 250 Nm moet de BMW i3 het rijkarakter bieden dat van een BMW wordt verwacht.

Met een volle accu kan de BMW i3 een afstand van 130 tot 160 kilometer afleggen. Optioneel is de eerste range extender die uitsluitend functioneert om de accu op te laden. De 650 cc tweecilinder benzinemotor vergroot de actieradius tot circa 300 kilometer. Zelfs met deze range extender produceert de BMW i3 een CO2-uitstoot van minder dan 20 g/km.

Aantrekkelijk aanbod

Ian Robertson, lid van de Raad van Bestuur bij BMW AG, voor Sales en Marketing, vertelt:

De BMW i3 markeert een nieuw tijdperk voor individuele mobiliteit en voor de BMW Group. Zoals het een BMW betaamt, heeft de BMW i3 een sterke emotionele aantrekkingskracht, een uitstekende bouwkwaliteit en staat hij garant voor rijplezier. Met dit geavanceerde voertuig en zijn gunstige prijsstelling bieden wij onze klanten een aantrekkelijk alternatief voor elektrische mobiliteit.

Jan-Christiaan Koenders, Algemeen Directeur BMW Group Nederland, voegt daar aan toe:

Vooral in Nederland is de BMW i3 de juiste auto op het juiste moment. We doen er alles aan dit jaar nog zoveel mogelijk eerste BMW i3 rijders hun revolutionaire auto te leveren en hen ook nog 0 procent bijtelling te garanderen. Gelukkig blijft de Nederlandse overheid ook na 1 januari 2014 elektrisch rijden stimuleren. Een innovatieve auto als de nieuwe BMW i3 vraagt ook een eigen, nog sterker klantgerichte verkooporganisatie. Vandaar dat er uit de Nederlandse BMW dealerorganisatie al een aantal BMW i agenten zijn geselecteerd. Bovendien is dit nieuwe model ook online te koop.

Verkoopkanalen

Producten en diensten van BMW i worden aangeboden via een multi-verkoopkanaal, bestaande uit erkende BMW i Agenten, een Customer Interaction Center (CIC) en een online platform. De verkoopkanalen zijn volledig met elkaar verbonden, zodat klanten geheel zelf bepalen welk kanaal in welk deel van het aankoopproces wordt gebruikt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik ben echt héél benieuwd, echt héél erg.

Een krappe 40k is wellicht nog wat te duur, maar ik heb wel het idee dat BMW hier wat moois neer gaat zetten.

Zeker een auto waar ik in wil gaan proef rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.