Jaguar XK Convertible
Dat eigenaren van auto’s met grote motoren nooit over zullen stappen naar elektrisch rijden blijkt een mythe.

De meeste mensen die een BMW i3 aanschaffen komen van een ander merk, maar ook de BMW-rijders zelf hebben wel oren naar de groene aandrijflijn. Samen met Audi-, Jaguar- en Mercedes-rijders vormen zij 40 procent die overwegen een EV aan te schaffen van “hun” merk. Wel moet de auto beschikken over een range van minstens 480 kilometer.

Dit blijkt uit onderzoek van de Britse website WeLoveAnyCar. Zij ondervroegen 24.227 eigenaren van auto’s uit het premium segment en concluderen dat de EV klaar is om mainstream te worden. Elektrische auto’s zouden zelfs één van de belangrijkste automarktsectoren kunnen worden in de komende 10 jaar.

Op het moment voldoet alleen de Tesla Model S nog aan de eisen die de welgestelde Britten aan een EV stellen, maar investeringen van Europese merken in EV-technologie zal de verkopen doen stijgen en klanten behouden.

“Als alles hetzelfde zou zijn (prijs, stijl, opties en prestaties), zou u overwegen om een volledig elektrische Jaguar / BMW / Mercedes / Audi met een range van 480 kilometer op één acculading aan te schaffen?”

Op deze vraag beantwoordden de premium-rijders het volgende:

weloveanycar ev survey

Foto: Maurice16


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.