Faraday Future FF91 pre-productie
De ontwikkeling van de imposante elektrische auto, en Tesla-concurrent bij uitstek, gaat verder en verder.

Tot het moment daar is en de auto gewoon leverbaar is. De Faraday Future FF91 is voor menigeen bekend, de auto is een goed jaar geleden wereldkundig gemaakt. Niettemin moet er worden gewacht op deze ev met een 1.000 pk. Enige tijd terug heeft de auto intensieve tests ondergaan, waaruit is gebleken dat de auto prima presteert bij intensief gebruik en hoge snelheden. Nu is er een pre-productieversie van de lopende band gerold. Allemaal mooi en aardig, maar het gaat erom dat de aantal in fatsoenlijke aantallen wordt geproduceerd, zodat iedereen die dat wil er ook een kan rijden.

De nieuwbakken fabrikant belooft dat de eerste auto’s in 2019 zullen worden geleverd. Tot dat moment wordt er stevig doorgewerkt en wordt er veel nieuw personeel aangetrokken in de vestiging in Hanford (Californië) in de Verenigde Staten. Ondertussen blijft het wat onduidelijk wat de financiële situatie van de fabrikant is. Het is niet eenvoudig om uit het niets te beginnen met de productie van elektrische auto’s. Eerdere berichten beloofden niet veel goeds. Of de auto (ook) in China geproduceerd gaat worden is eveneens twijfelachtig.

Zoals kan worden verwacht heeft de fabrikant het volste vertrouwen in de goede afloop. Faraday Future belooft dat de FF91 connected is en bovendien past in een toekomst waarin gedeelde mobiliteit steeds meer de norm is.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.