Voltia eVan K3
Een logische stap. Door de beperkte afstanden op de Waddeneilanden, is het schier onmogelijk om de accu’s leeg te rijden tijdens een dienst.

Na een succesvol verlopen pilot heeft PostNL besloten om op de Waddeneilanden te gaan bezorgen met elektrische bestelauto’s. Er is gekozen voor twee Nissan e-NV200 Maxis en één elektrische 3,5 tons Citroën Jumper. Voltia is zowel de leverancier als eigenaar van de auto’s. Ze passen de e-NV200 aan zodat die bus meer laadruimte heeft, en bouwen de Jumper om tot een elektrische bestelauto. Doordat Voltia eigenaar van de auto’s blijft en volledige onersteuning biedt, wordt het bedrijven gemakkelijk gemaakt om over te stappen op elektrisch rijden.

De Nissan e-NV200 Maxi is een verlengde en verhoogde variant van Nissans vertrouwde elektrische besteller, de laadruimte is 2,5 meter lang en 1,9 meter hoog. De auto heeft een vermogen van 80 kW (109 pk), een koppel van 254 Nm en heeft een batterij van 24 kWh waarmee het maximale rijbereik 143 km is.

Voltia eVan K3 heeft is een geëlektrificeerde Citroën Jumper, met een vermogen van 160 kW (215 pk). Er kunnen verschillende lengtematen worden gekozen en er zijn verschillende accupakketten beschikbaar. Er kan gekozen worden voor accu’s met een capaciteit van 38, 59 of 80 kWh. Dat levert een rijbereik op dat tussen de 120 en 310 km ligt.

Elders wordt de post ook duurzaam bezorgd. PostNL rijdt ook op groengas. De posterijen in Noorwegen en Denemarken rijden elektrisch, en in Frankrijk is er een experiment geweest met een waterstof range-extender.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.