De elektrische busjes van PostNL
Meer en meer milieuvriendelijk vervoer bij ’s lands posterijen.

De Renault Master ZE groeit uit tot een favoriet voor binnenstedelijke bezorging bij PostNL. Deze bestelwagens zijn al in gebruik genomen in Leeuwarden, maar dat is niet de enige stad waar elektrisch wordt bezorgd. Amsterdam is daar bijgekomen.

Vijftien stuks van de Renault Master ZE hebben het nieuwe pakketsorteercentrum aan de Joan Muyskenweg (Amsterdam-Duivendrecht) als begin- en eindpunt, dat is op een steenworp afstand van het stadscentrum en dat komt mooi uit. Het accupakket van deze bus van Renault is met 33 kWh niet overdadig groot, dus moet er efficiënt worden gepland en mag de af te leggen afstand mag niet te sterk oplopen. Het rijbereik zou in de praktijk moeten uitkomen op ongeveer 120 kilometer. Dat lijkt weinig, maar de gemiddelde koerier komt er niet aan met de 80 adressen of meer die dag in dag uit worden aangedaan.

Het interieur wordt gezien als een mobiel kantoor. Terecht, want van daaruit moet ervoor worden gezorgd dat alles zoveel mogelijk volgens planning verloopt. In 2025 wil PostNL in 25 binnensteden post en pakketten uitstootvrij bezorgen. Verwacht deze bussen dus ook in het stadscentrum bij u in de buurt.

De Renault Master ZE is verkrijgbaar vanaf € 60.200 ex. BTW, dat is bijna 10.000 minder dan voor de VW e-Crafter wordt gevraagd. Nu nog afwachten wat de Mercedes eSprinter qua prijs gaat doen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.