Porsche Mission E
Hoe ver kan er in 24 uur worden gereden? Dat is een zaak van belang voor de gemiddelde Porsche-klant.

De Porsche Taycan moet een overtuigende poging zijn om de macht te grijpen in het segment van de volledig elektrische premium suv’s.Tesla is daar heer en meester. Maar het is Porsche menens met alternatieve aandrijving. Het merk heeft plugin-hybrides, overweegt waterstofauto’s en gaat talloze elektrische auto’s bouwen.

Topman Olivier Blume liet zich onlangs interviewen door het Duitse blad Auto Motor und Sport. De beste man blijkt positief over elektrische aandrijving, de aandrijflijn scoort hoog op efficiëntie. Ook is het nog altijd mogelijk om echte Porsches te bouwen, die talloze malen over de Nürburgring kunnen worden gejaagd zonder dat er een krimp wordt gegeven en waarin het sturen ouderwets vermakelijk is. Op de Porsche Taycan is het nog even wachten, laat staan op andere elektrische auto’s van het merk. De populariteit van de Porsche nieuwe stijl is niettemin groot.

Er is een lichte beweging weg van kille cijfers over oplaadsnelheden en gemiddeld verbruik. Volgens Blume zou het goed zijn om te kijken naar de afstand die reëel afgelegd kan worden. Dan hebben we het niet over enige uren, maar gedurende 24 uur. Dat zou in geval van de Taycan dik in orde zijn. Een snelheid van 200 km/u kan probleemloos worden aangehouden – in Duitsland, bij ontbrekende snelheidslimieten en Baustellen – en daarbij doet de auto het beter dan de concurrentie (lees: Tesla Model S). Waardes worden er op dit moment niet aan verbonden.

Verder komt ook Porsche met een snellaadnetwerk, het merk doet mee aan Ionity. Waarbij het van belang is om echt snel op te laden, een vermogen van 350 kW moet haalbaar zijn. Ook op de bestemming moeten meer laadpunten komen. Iets dat in Nederland in orde is, maar in het buitenland echt nog wel beter kan. Om het aantal laadpunten te laten stijgen zoekt Porsche de samenwerking met partijen die zijn gespecialiseerd in laadpunten.

Beeld: Porsche Mission E, de conceptcar die een voorbode is op de Taycan


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.