Nog geen week na de bekendmaking van de samenwerking tussen BMW, Mercedes en een team van wetenschappers om e-mobiliteit te onderzoeken kondigt Porsche vol trots aan dat ze een onderzoek naar elektrische auto’s zullen leiden, en waar ook Volkswagen aan zal meewerken.

De Porsche Engineering Group GmbH neemt het voortouw bij de ontwikkeling van nieuwe technieken voor elektrisch aangedreven auto´s. De volledige dochter van Porsche neemt de leiding in het onderzoeksproject e-generation, met de ontwikkelingsafdeling van Volkswagen als adviserend partner. Aan het project, dat steun krijgt van het Duitse ministerie van ontwikkeling en innovatie, nemen ook Duitse industriële ondernemingen, universiteiten en onderzoeksinstituten deel. Het doel is het ontwikkelen van componenten die de actieradius en de dagelijkse inzetbaarheid van elektrisch aangedreven voertuigen vergroten en tegelijk een lagere kostprijs opleveren. Voor het project is drie jaar uitgetrokken.

Wolfgang Hatz, die in de raad van bestuur van Porsche verantwoordelijk is voor onderzoek en ontwikkeling, ziet dit als een prachtkans: “Het project e-generation zal ongetwijfeld via innovatieve en baanbrekende technologie een sterke impuls geven aan de elektrische mobiliteit. Met de partners uit de Duitse auto- en toeleveringsindustrie en uit de wetenschap hebben we alle kennis voorhanden om dat doel zo snel als technisch mogelijk is, te bereiken.”

Miljoenenproject
Het project krijgt steun van het ministerie van ontwikkeling en innovatie in de vorm van €39 miljoen. De helft daarvan komt van het ministerie. De andere helft wordt door de deelnemende partners ingebracht.

De focus in het onderzoek ligt op de ontwikkeling van een nieuwe generatie componenten voor elektrische voertuigen. Die componenten moeten door de gezamenlijk toepassing de efficiency in belangrijke mate verbeteren en bijdragen aan een lager voertuiggewicht. Ook wordt bekeken welk kostenvoordeel er zit in het delen van componenten voor verschillende merken en modellen. Het onderzoek bestrijkt dus een breed aandachtsveld. In zeven deelprojecten wordt over alle aspecten het hoofd gebogen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.