Porsche Mission E op de Nurburgring
Waar anders? Het is nog wel een mule.

Een muilezel op de baan. Als we de letterlijke vertaling van mule aanhouden tenminste. In de autowereld wodt het woord gebruikt als aanduiding voor testauto’s, die zijn voorzien van nieuwe techniek, maar een oude en overbekende carrosserie.

In de hoedanigheid van een Porsche Panamera gaat de aanstormende Mission E de Nürburgring over. Want ook daar moeten wagens voor op de straat overeind blijven. Het afleggen van circuitrondes is bovendien de manier om de eeuwige kritiek op de elektrische auto te pareren. Die is te saai, niet scherp genoeg en te weinig een rijdersauto. En als er dan eens een elektrische auto met aansprekende prestaties is, dan valt er slechts een halve ronde op vol vermogen over het circuit te rijden. Zoals wel over Tesla’s wordt beweerd.

In de praktijk van alledag zet de elektrische auto prima prestaties neer. Het rijbereik is inmiddels prima en de gemiddelde elektrische auto is gewoon vlot. Maar Porsche is vast van plan om met een echt sportieve elektrische auto op de markt te komen, passsend binnen de waarden van het merk. De Porsche Mission E werd in 2015 voor het eerst tentoongesteld, in 2019 moet de auto te koop zijn. Vanaf 2023 moet zelfs de helft van de Porsches elektrisch zijn.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.