Het gaat om modeljaar 2020, die er op meerdere fronten op vooruit gaat.

De laatst geleverde exemplaren van de Porsche Taycan hebben de nieuwste software, maar auto’s van het modeljaar 2020 profiteren van een reeks updates. Het is wel nodig om de auto bij de dealer binnen te brengen, want over the air werkt de update nog niet.

Waar het om gaat? Tal van minieme verbeteringen. De antislipregeling is beter afgesteld, waardoor de sprinttijden omlaag gaan. Een smart-lift-functie zorgt ervoor dat de carrosserie automatisch wordt verhoogd bij bekende obstakels, bijvoorbeeld een drempel of een toegang tot een parkeergarage. Ook is instelbaar dat het laadvermogen bij snelladen wordt gelimiteerd tot 200 kW, ter bestendiging van de gezondheid van het accupakket. Verder kan een minimale laadtoestand worden ingesteld waarmee de bestemming moet worden bereikt, zodat de auto waarschuwt als het accupakket te leeg dreigt te raken. Enfin, een paar mogelijkheden om het leven met een Porsche Taycan net wat gerieflijker maken.

In het vervolg kunnen bepaalde opties ook direct vanuit de auto worden aangekocht. Porsche noemt het Functions on Demand. Het gaat om zaken als een rijbaanassistent, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en de Porsche Intelligent Range Manger die blijkbaar erg onderhoudend is over het rijbereik.

De softwareupdate is wereldwijd beschikbaar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.