Voor degenen die willen beschikken over een prestatieniveau dat waardig is voor het sportwagenmerk Porsche.

Uiteraard hoeft niet te worden gedaan alsof de Porsche Taycan miezerig presteert, maar sneller kan altijd. Het lijkt bij Porsche niet de bedoeling te zijn om een kunstmatig onderscheid aan te brengen tussen auto’s met een verbrandingsmotor en auto’s met een elektromotor, de laatste categorie mag ook gewoon erg snel zijn. Wel moet worden gesteld dat de autobouwer uit Zuffenhausen er een hele kluif aan heeft om Tesla te verslaan.

Echte sportwagens, coupés met elektrische aandrijving, levert Porsche nog niet. Wel wordt het aanbod van de Porsche Taycan breder. De Porsche Taycan Cross Turismo was al aangekondigd. Naar nu blijkt komen er GTS-uitvoeringen, volgens InsideEvs. In het merkalfabet staan de letters GTS voor de weguitvoeringen die schatplichtig zijn aan racewagens, niet door het comfort volstrekt te elimineren, maar door te zorgen voor betere prestaties en een passend weggedrag.

Er komt zowel een Porsche Taycan GTS als een Porsche Taycan Sport Turismo GTS. De eerste is de reguliere Taycan (maar dan sneller), de tweede een uiterst capabele (kogelsnelle) stationwagon. Het is de bedoeling dat de auto’s verschijnen in 2022. Vanzelfsprekend kan zowel de Tesla Model S Plaid, als de Model S Plaid+ tot de concurrentie worden gerekend.

Beeld: Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.