Hoe ver kan worden gereden met een vol accupakket is een terugkerend thema.

Porsche Taycan

De ene keer geldt de Porsche Taycan als een grootverbruiker van stroom, de andere keer blijkt het rijbereik juist opvallend hoog te zijn. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, maar duidelijk is dat Porsche met zijn Taycan de Model S van Tesla niet weet te overtreffen.

Verder is het net als bij auto’s op fossiele brandstoffen zo dat het opgegeven rijbereik en het werkelijke rijbereik mijlenver uiteen kunnen liggen. Duidelijk is dat Porsche in ieder geval niet voor de meest gunstige cijfers heeft gekozen. Het rijbereik volgens de Amerikaanse EPA-norm – de Environmental Protection Agency is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de verbruikstests, is bewust wat verlaagd. Wellicht vanuit de gedachte dat conservatisme beter is dan overoptimisme.

De Porsche Taycan Turbo S komt volgens de EPA-norm 192 mijl (309 kilometer) ver, dat had 200 mijl (322 kilometer) mogen zijn. Porsche heeft er echter voor gekozen om de afstand die men heeft weten te bereiken bij het eigen onderzoekscentrum in Weissach tot het officiële cijfer te maken.

Zo is het opeens ook een stuk minder verwonderlijk dat de de Porsche Taycan 4S, de minst dure, een pak verder rijdt dan de boekjes beloven.

Overigens is Porsche allesbehalve uniek. Want ook bij de Hyundai Kona Electric, Kia e-Soul, Chevrolet Bolt (evenknie van de Opel Ampera-e) en Tesla Model 3 is een lager rijbereik geregistreerd dan had gemogen. (Via: caranddriver.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.