Schets van de Porsche Taycan
Op de vraag of een Porsche ruim moet zijn luidt het antwoord uiteraard nee, maar het kan niet de bedoeling zijn dat de binnenruimte claustrofobisch aandoet. De eerste serieuze poging om de hegemonie van Tesla te doorbreken maakt niet op alle vlakken evenveel indruk.

De Porsche Taycan presteert niet verkeerd, maar lijkt de gemiddelde Tesla Model S niet te kunnen verslaan. Terwijl het de sportwagenbouwer zou sieren wanneer zijn volledig elektrische auto sneller is dan al het andere elektrische spul op de weg. Een automobiele uiting van masculiniteit, winnaar van een wedstrijdje ver plassen. Keer op keer blijkt het toch zo eenvoudig niet om een ronduit goede ev te bouwen.

Geleidelijk wordt er steeds meer informatie prijsgegeven over de Porsche Taycan. Het meest relevante om te weten is dat de auto in september zijn werelddebuut beleeft, de productie gaat dan aan het einde van het jaar van start. Een Taycan kost een kleine 100.000 euro. Het meest logische alternatief is dus een Model S. Maar uit deze video van ThomasGeigerCar (Youtube) blijkt dat het achterin allesbehalve overhoudt met de ruimte. Dit is geen wagen die zowel sportief als ruim is en dus niet erg geschikt lijkt voor het vervoer van passagiers op de achterbank. Jammer. Het helpt ook niet dat de vloer relatief hoog ligt, aangezien daaronder het accupakket is weggewerkt. Speciale uitsparingen zorgen voor voldoende voetenruimte achterin. De auto zelf is bewust laag gehouden, de merkprincipes indachtig.

Porsche stelt zelf dat er voor de Taycan is gezocht naar nieuwe proporties, maar dat lijkt wel mee te vallen. Er is vooral gezocht naar een subtiel evenwicht, want de Taycan is zowel overduidelijk een Porsche als anders dan de rest. Vaststaat is dat de ev allesbehalve een elektrische Panamera is geworden. Misschien had men er verstandig aan gedaan om radicale ontwerpkeuzes te maken. Dat kan een ev pas echt tot een betere auto maken.

Beeld: schets van de Porsche Taycan, die de auto wat al te spectaculair doet overkomen


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.