Porsche Taycan in het groen
De auto krijgt de nodige lof van het journaille toegezwaaid en er worden ruim voldoende orders geschreven.

Qua dynamische eigenschappen houdt de Porsche Taycan naar verluidt het midden tussen de aloude 911 en dikschip Panamera. En dat is knap. De Taycan is een ev die er eenvoudigweg goed uitziet en een aansprekend rijgedrag heeft. Objectief gezien doet Tesla niks verkeerd, maar pure subjectiviteit helpt Porsche verder vooruit. Een even ondefinieerbaar als vurig verlangen om ooit een sportwagen te bezitten, elektrisch of niet.

Dat maakt dat de productie van de Porsche Taycan nu al wordt opgeschroefd. Niet onmiddellijk overigens. Het eerste jaar zullen er 20.000 stuks van de Taycan worden geproduceerd een aantal dat gemakkelijk kan worden verhoogd. Iets dat onvermijdelijk staat te gebeuren.

Een en ander hangt samen met een vrij aanzienlijke personeelsgroei in de fabrieken op de thuislocatie Stuttgart-Zuffenhaufen. Er zijn in totaal 2.000 nieuwe posities, waarvan 1.500 al zijn ingevuld.

Verder zijn er meer dan 32.000 voorinschrijvingen gedaan voor de Porsche Taycan. Op zijn minst theoretisch is de productie van een heel jaar al vergeven. Iets dat niet ongewoon is in de ev-wereld. Nu eens zien of Porsche de productie op orde krijgt en er zoals beloofd vanaf 2020 eenvoudigweg wordt geleverd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.