Een echte, elektrische Porsche. Want het is heus niet nodig om voor een ouderwetse sportwagen te kiezen, die kenmerkend onpraktisch is en daarbij een tamelijk duizelingwekkende hoeveelheid brandstof verbruikt.

De Porsche 911 kan dus worden overslagen en voor wie een Porsche Taycan bovendien wat te gewoontjes is, net niet onderscheidend genoeg van de automobiele massa, is er nu de Porsche Taycan Cross Turismo. Een tussenmodel met, zoals men bij Porsche het pleegt te noemen, offroad-designelementen. Een opgeruigde elektrische auto, een voorzichtige crossover, welbeschouwd conformistisch, trendvolgend en praktisch vanwege de vijfde deur Wordt dit het elektrische succesnummer van Porsche? Dat niet, want er komt ook een elektrische Porsche Macan.

De Porsche Taycan Cross Turismo heeft in alle gevallen een accupakket met een opslagcapaciteit van 93,4 kWh. De motorvermogens lopen uiteen van 280 kW (380 pk) tot 460 kW (625 pk). Het maximale rijbereik volgens de WLTP-norm is 456 kilometer. Met de achterbank plat is de laadruimte 1.200 liter, dus de afhaalmeubelgigant hoeft niet te worden ontweken.

In mei wordt de ev bij de dealer verwacht. Qua prijs kan het behoorlijk bont worden gemaakt, zeker wanneer veel opties worden aangekruist. Traditiegetrouw is de optielijst eindeloos. De Porsche Taycan 4 Cross Turismo is er vanaf € 97.400, voor de Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo moet minstens € 193.200 worden neergeteld.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.