Iets meer dan een jaar geleden werd de hybrideversie van de Panamera geïntroduceerd. Een V6 met 333 pk onder de kap met daarachter een elektromotor die nog eens 47 pk levert. Volledig elektrische rijden waarbij de verbrandingsmotor wordt ontkoppelt was al wel mogelijk, maar er komt volgend jaar een plug-in versie die 30 kilometer per acculading kan afleggen.

Dit zegt Porsche over de elektrofunctie van de huidige Panamera S Hybrid: “Bij matige acceleratie en snelheden tot 75 km/h kan de elektromotor het voertuig over korte afstanden volledig autonoom aandrijven. Zo rijdt u bijvoorbeeld emissievrij en praktisch geluidloos door een woonwijk. De scheidingskoppeling ontkoppelt de verbrandingsmotor daarbij automatisch en schakelt hem volledig uit.”

Volgens Motortrend komt er in 2013 een plug-in versie met een lithium-ion accupakket. Bij de huidige hybrideversie is een nickel-metaal accu nog verantwoordelijk voor de opslag van energie, maar voor langdurige stroomopslag is deze techniek al achterhaald. Vandaar dat er nu wordt geswitched naar lithium-ion-techniek voor de plug-in-versie.

Verdere details, en wanneer de Panamera die via het stopcontact is op te laden naar Nederland komt, zijn nog niet bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.