De Porsche Universal Charger (AC), standaard geleverd bij de Panamera S E-Hybrid, kan overal gebruikt worden.

Het pakket bestaat uit een oplaadkabel, besturingseenheid en kabel voor de auto. De oplaadkabel is beschikbaar in 20 verschillende versies, zodat er bijna overal ter wereld moeiteloos thuis kan worden geladen. Wel wordt er aanbevolen om de aansluiting door een TÜV Rheinland gecertificeerde elektricien te laten doen. Standaard wordt er één kabel voor het gegronde 10A thuisnet en één voor een meerpolig industrieel stopcontact bij de auto geleverd. Alle andere versies zijn beschikbaar als optie.

De laadkabel en autokabel zijn verbonden door middel van een connector in de besturingseenheid, waardoor deze kabels makkelijk verwisseld kunnen worden. Hierdoor is de bestuurder niet meer gebonden aan één type stopcontact en kan probleemloos wereldwijd gebruik maken van publieke- en privélaadplekken. Porsche kan desgewenst ook zorgen voor een laadpaal aan huis of op het werk.

Als bonus biedt de fabrikant vijf jaar kosteloos gebruik van de e-mobility service Porsche Car Connect. Via een smartphone app kan belangrijke informatie over de auto worden opgevraagd, zoals laadstatus en actieradius. Daarnaast is er een laadtimer en kan de climate control op afstand worden bediend.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.