Porsche 911 S E-Hybrid
Porsche-marketingbaas Bernhard Maier is positief over de verkoop van de Cayenne en Panamera S E-Hybrid en sluit meer plug-inmodellen in de toekomst niet uit, zelfs de 911 zou in aanmerking kunnen komen.

In een interview met Automotive News geeft Maier aan toekomst te zien in plug-inhybrides. Volgens de marketingmanager zien ook klanten het voordeel van de techniek: je bent altijd flexibel dankzij de verbrandingsmotor, maar je kunt evengoed je auto opladen thuis of op kantoor. Op dit moment is zo’n tien procent van de verkochte Panamera’s een plug-inhybride, maar dat aandeel loopt volgens Maier op tot wel 50 procent in landen waar de overheid zuinige auto’s actief stimuleert.

Plug-in 911
Het lijkt het meest voor de hand te liggen dat Porsche’s volgende plug-inhybride op basis van de Macan zal zijn, al heeft Porsche eerder aan Top Gear verklaart dat het huidige pakket te groot is om in de Macan, het kleinere broertje van de Cayenne, te passen. Ook een 911 S E-Hybrid zou niet op de planning staan, al is Mayer een stuk genuanceerder wanneer hem daar naar wordt gevraagd: ‘we hebben veel idee├źn, maar we hebben deze nog niet goedgekeurd voor productie. Met de 918 Spyder hebben we echter wel laten zien dat we in staat zijn om een overtuigende hybride sportwagen te produceren’.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.