Mission E
De eerste volledige elektrische auto van het sportieve automerk uit Zuffenhausen gaat voor goede verkopen zorgen, aldus Porsche.

De Duitse automaker schat zo’n 20.000 exemplaren per jaar te verkopen van de Mission E. De elektrische auto gaat in 2020 in productie. Porsche CEO Oliver Blume deed deze uitspraken in een interview met het Duitse Automobilwoche.

Het doel van 20.000 verkopen is optimistisch te noemen. Van de onverminderd populaire 911 werden er wereldwijd het afgelopen jaar 31.350 stuks verkocht. Deze sportauto is een icoon en de Mission E is daarentegen een new kid on the block. Of de elektrische auto daadwerkelijk meteen zo’n succes gaat worden is dus afwachten.

De eerste Porsche zonder verbrandingsmotor beschikt over twee elektromotoren en zal het moeten stellen met 600 pk. De theoretische actieradius komt neer op 500 kilometer. De Mission E wordt een echt elektrisch sportmodel. Zo sprint de groene rakker in 3,5 tellen naar de honderd, in 12 seconden naar de 200 km/u en de topsnelheid zal boven de 250 km/u komen te liggen.

In het interview kwam tevens naar voren dat Porsche overweegt een plug-in hybride variant de ontwikkelen van de huidige 718 Boxster. Vermoedelijk zal deze auto techniek lenen van de Panamera 4 E-Hybrid en de Cayenne S E-Hybrid. Over een elektrische 911 is geen woord gesproken. Op de korte termijn hoeven we dus niets te verwachten en mogelijk concentreert Porsche zich eerst op de ontwikkeling, verkoop en verloop van de Mission E.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.