Alle informatie over de alternatieve aandrijfvormen van Porsche, inclusief praktische en fiscale aspecten.

Porsche heeft een E-mobility webspecial ontwikkeld die volledig is toegesneden op de Nederlandse markt. Directe aanleiding voor de ontwikkeling ervan is de introductie van de Porsche Panamera S E-Hybrid. De komst van deze auto leverde veel vragen op over de technologie, maar ook over praktische aspecten als oplaadmogelijkheden, connectiviteit en fiscaliteit. Al deze vragen worden in de webspecial beantwoord.

Porsche heeft inmiddels diverse modellen in het gamma die gebruik maken van hybride-technologie. In 2010 introduceerde het merk Cayenne S Hybrid en onlangs werd de Panamera S E-Hybrid met plug-in hybridetechnologie aan het programma toegevoegd. Dit jaar zal bovendien de 918 Spyder in productie gaan.

Alle antwoorden

Hybride-technologie is relatief nieuw. Daardoor roept het bij veel klanten en geïnteresseerden vragen op. In de nieuwe E-mobility special van Porsche wordt op heldere en duidelijke wijze uitgelegd hoe deze technologie functioneert en welke voordelen het heeft. Ook onderwerpen die met de hybride-aandrijving te maken hebben komen aan de orde. Zo zijn er aparte hoofdstukken over de verschillende oplaadvormen en connectiviteit, ofwel: de manier waarop bijvoorbeeld de (laad)status van de auto via een smartphone app in de gaten te houden is. Elk hoofdstuk bevat een sectie met de meeste gestelde vragen en antwoorden.

Fiscaliteit: de Nederlandse situatie

Het gebruik van zuinige auto’s zoals de nieuwe Panamera S E-Hybrid, wordt door de Nederlandse overheid op diverse manieren gestimuleerd. Daarom is in de Porsche E-mobility special ook een hoofdstuk over fiscaliteit opgenomen. Daarbij gaat het natuurlijk over de inschaling in de 14% bijtellingcategorie van de Panamera S E-Hybrid, maar ook over de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting en de mogelijkheden op het gebied van investeringsaftrek, milieu-investeringsaftrek en versnelde afschrijving.

De webspecial kunt u HIER vinden.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooi zo komt er meer ware kennis beschikbaar.

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.