Porsche app
Om elektrisch rijden makkelijker te maken en de eerste volledig elektrische Porsche zonder moeite bij elk denkbaar laadpunt te kunnen opladen. Hopelijk.

Dat Porsche met elektrische auto’s gaat komen en dat het er behoorlijk veel worden is bekend. Liefst de helft van de modellen die Porsche aanbiedt moet elektrisch worden. Daaronder valt ook de Porsche Mission E, de elektrische sportsedan. Inmiddels is duidelijk dat de productieversie van die auto luistert naar de naam Taycan en dat de specificaties bij voorbaat schril afsteken tegen wat de gemiddelde Model S van Tesla heeft te bieden. Chef @autoblogger schreef HIER een vrij scherp stuk over die Taycan. Porsche lijkt een paar potjes blufpoker op rij te verliezen, nadat keer op keer is verkondigd dat de sportwagenbouwer uit Zuffenhausen met een betere auto zou komen dan the new kid on the block uit Palo Alto.

De ambities duren onverminderd voort. Porsche is nu vast van plan om het opladen van een elektrische auto te vereenvoudigen. Het merk heeft een eigen app en laadpas, onder de naam Porsche Charging Service. Dat opladen eenvoudiger kan is een mening die alom wordt gedeeld, zeker wanneer de rit door meerdere landen leidt dan zijn er de nodige uitdagingen om te overwinnen. De dienst van Porsche is van start gegaan in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Nederland, België en Finland. Tegen het einde van het jaar komen er nieuwe landen bij.

In Nederland houdt het aanbod aan laadpunten niet over. Bovendien zijn er maandelijkse abonnementkosten van € 2,50. Per geladen kilowattuur (kWh) wordt er € 0,45 gerekend bij gewone laders en € 0,69 bij snelladers. Het opladen kan worden gestart vanuit de app, met behulp van een qr-code die op het laadpunt te inden is, maar kan uiteraard ook met de laadpas. Met de app is het ook mogelijk om een bestemming naar het ingebouwde navigatiesysteem van een Porsche te versturen. Dat kan iedere willekeurige Porsche zijn, zolang die maar een accupakket heeft en er geladen kan worden met een stekker.

Voorlopig is Tesla ook de winnende partij wanneer het aankomt op snelladers. Porsche mag er dan een paar hebben staan die een vermogen van 350 kW leveren, Tesla heeft liefst 10.000 Superchargers.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.