Dat LPG uitblinkt op het gebied van uitstoot van schadelijke stoffen in vergelijking met benzine en diesel mag duidelijk wezen. Veel ‘kilometervreters‘ zien het dan ook als een goed alternatief, ondanks de nadelen die deze brandstof soms met zich meebrengt. Het Spaanse RBM Sport heeft nu een LPG-kit ontwikkeld voor de Boxster S (van een paar generaties geleden). Opvallend, want auto’s uit dit segment worden maar zelden gebruikt voor een dergelijke brandstof-conversie. Toch is het goed mogelijk.

Wie een sportwagen als de Boxster wil ombouwen naar LPG komt al gauw met de vraag “waar laat ik de gastank?” te zitten. RBM Sport heeft gekozen om de Boxster’s opbergruimte vóórin op te offeren voor de tank. Gelukkig heeft de topless Porsche twee opbergmogelijkheden en kan je achterin nog bagage kwijt, het voordeel van een auto met middenmotor.

Porsche Boxster op LPG

Wanneer de zescilinder boxermotor op LPG loopt is er ongeveer 10 pk minder beschikbaar dan de standaard Boxster S van dat type (met 252 pk). Het verbruik zal ongetwijfeld ook iets toenemen, maar daar staat weer een LPG-literprijs van €0,75 (in Nederland) tegenover. De ombouw voor de Boxster S kost 3.280 euro (ex. BTW).


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.