Onlangs werd de nieuwe supersportauto van Porsche onthuld in een prachtig Martini-outfit en maakte de hybride-auto zijn eerste testkilometers op de Nürburgring. Nu is de 770 pk sterke 918 Spyder, uitgerust met een V8 en twee elektromotoren, ook op videobeeld vastgelegd in de nabije omgeving van de ‘Ring.

De motorconfiguratie is uniek voor het merk, maar ze volgen hiermee een duidelijke trend in supercarland; de elektromotor wordt namelijk ingezet voor meer vermogen én betere verbruikscijfers. De 4.4-liter V8 in het midden wordt bijgestaan door een elektromotor met 120 pk (90 kW) in de aandrijflijn en bij de vooras is de tweede e-motor geplaatst die 106 pk (80 kW) levert.

Niet dorstig
Het verbruik van de semi-elektrische 918 Spyder komt uit op drie liter benzine per honderd kilometer, wat omgerekend gelijk staat aan ongeveer 1 op 33. De CO2-uitstoot is volgens Porsche 70 g/km en aangezien het een plug-in hybride wordt, is er ook volledig elektrisch mee te rijden. Het lijkt erop dat de 918 Spyder in de video een aantal keer in deze EV-modus rijdt, het ontbreken van motorgeluid heeft dus niets met uw speakers te maken.

Actieradius unknown
Hoeveel kilometers de 918 Spyder uit één acculading van 6,8 kWh trekt is niet bekend overigens. Wel dat hij een elektrische top heeft van 150 km/u. De Porsche 918 Spyder sprint in minder dan 3 seconden naar 100km/u en heeft een top van 325km/u. Het is echter nog maar de vraag hoeveel er van deze cijfers overblijft als de 918 Spyder eind 2013 in productie gaat.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jammer dat ze niet de V10 van Carrera GT gebruikt hebben, die klonk tenminste nog erg goed.
Dat kan ik van deze V8 niet zeggen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.